BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Monday, December 21, 2009

Wheel Chair Lover

haaa..tokyo drif.....pengubahsuaian..yg tk salah di sisi undang2..ahahhahaaha
awas!!...lampunye kalau di tatap lame2..leh jd buto...pandang sekali je eh..hehehehe

Welcome home HasTLeR...i'm back


assalamualaikum..kom ape? kombat..bat ape?batman..man ape?man belon punye..hahaha...ok terima kasehla pade yg menggikuti rapat blog aku ni..waa mcm lumbe moto la plak..main ikut rapat2..hahaha...seperti yg diwar2kan..aku baru seminggu kuar dpd wad..alhamdulillah aku sehat..dan aku harapkn..korang semue sehat2 belaka hendaknye..tujuan anakda menulis surat ini adalh untuk..huhu..sedap2 aku ye...ahahahaha...ok aku harap minggu lepas adelh kali terakhir aku kuar dr wad..pasni tk nak masuk lg..taubat nasuha dh..hahaha..letih dah...pekerja2 kat situ ingat aku masuk bebulan2 tak kuar..hampeh..hahahah..lagi menyayat hati..bile student fusio yg aku jumpe taun lpas..mase tu die practical kat spitl seremban..tgk2dah start bekerja..die dpt kat spital seremban jgk..terjumpe aku dgn muke bekerut mcm nenek tua..” u dpd hari tu tak kuar ke ‘..adoiyai..aku bab2 ni yg lemah ni..aku ckp ye..’bkn tak kuar2, doktor suruh keluar,tp sy yg tak nak…hahaha….die kate.’.yela sy tau u suke dok sini’…hahaha…tekene aku balik…..aku blom sembuh 100%..lg..tempoh untuk aku semboh 100%...adelah..6 bulan beb…huhuhu..aku ingtkn bile dh blik ni…leh la menikmati my life balik…tp maybe 50% dpd dulu je…sbb kene tunggu lg 4bulan…korang semue nk tau tk…aku masuk wad sbb ape????...aku kire sampai 3 je untuk korang jawab..…hahah..kot korang jawab pun bkn aku leh dgr atau tgk..hahaha…exactlyla sbb bed sore..hish korang ni..jg lupe tau..bed sore ni musuh utame spinal cord enjury..ibarat dadahla..tp kot dadah..korang kene tkde ubat…an…tp bedsore ni kot kene ade ubat..cume tempoh sembuhnye…ibarat bejalan kaki dri seremban ke pulau pinang…walaupu kite tau berape kilometer jaraknye…tp untuk menempuhi nye…tuhan jela yg tau…hahaha..korang paham tak..kot tak paham..buat2 paham je la eh…hehehe…aku masuk wad dlm bulan 7…sampai raye..doktor bgi cuti seminggu…jgn main2 pesakit pun leh mintk cuti tau..hahahha…bajet2 untuk raye jela…mase balik raye pun..bed sore aku tak elok2..makin teruk…dan cadangn doctor…kite buat plastic surgery….ades..aku pnh dgr…tp untuk buat..risikonye tinggi tau…macm mane tingginye risiko tu? Haaa lg tinggi dpd menara kuala lumpur..hahah..plastic surgery ni..korang tau ape tak???..haaa…aku bab2 penerangan ni aku suke..tp aku terangkan pe yg aku tau je la eh…hehe..plastic surgery ni mcm..buat karipap jugakla…tp karipap pusing tau…hahaha…mcm mak aku buat ..haha…tak nak yg klip2 ni, seblum kite goreng karipap..kene masukkn inti die dulukan? masukkan inti baik2..dah siap tutup…korang goring baik2..paham tak? Hahahah..kali ni aku nak bg korang berfikir sikit..huhu..selalunye..korang dgr artis2 buat plastic surgery untuk kecantikan..tp aku buat untuk teruskan hidup..hahaha…aku buat kat bahgian punggung…alhamdulillH..opration berjaye..walau pun mase oprate berlaku pendarahn 1.2liter eh liter ke..mililiter ar?hahah…tak taula.tapi yg aku tsu..hampir penuh la stu botol air 100plus besar…huhu….tp alhamdulillah…selmt gak aku....ok aku bg tau korang…plaktik surgery ni adelaah die ambik daging dr bahgian mane2 badan kite…tp bkn semue tpt..die ambik dr tmpat yg byk lemak..contohnye…kat paha ke..perut ke..montot korang ke…hahahah..tampal kan kat tempat luke..yg belubng tu…pastu jahit..make terciptala…lord of the ring…the return of the plastik surgery..hahaha…tp…jeng..jeng..jeng…andai kate pecah balik..luke yg ditampal,ia akan jd 2 kali ganda lbh besar dr asal…hahah..dah habis oprate tu…aku kene menyarap selame 6 minggu..dan untuk 24 hour tau…korang bayangkan la azab ye hidup aku mase tu...padahal..kat umah tak pnh mnyarap pun..hahaha….pling lame pun 2jam… 4 minggu seblum oprate doctor dh suruh training mnyarap..…tp dek kerane kedogilan..hahaha..aku training mase doctor ade je…doctor blaaa…my own stail la…hahaaha..tp Alhamdulillah...6 minggu aku tempoh dgn baik dan sabar…eh ye ke sabar…hahaha..tak sabar beb…aku asyik kire hr je..haha…aku bukan kire lg berape hr nk balik..tp aku kire..lg berpe hari..leh turun wheel chair…hahaha…sangap rasenye..nk turun wheel chair..tgk org lain turun sodap yo…..hahaha..tak sabar nk tgk dunia luar balik..ke hulu ke hilir …dh boleh turun…abis aku tawafkan satu spital…hahaha..ades…dah penat lak aku menaip ni…ok la..sampai sini je cerite kite dulu…sebelum tu..aku nk..ucapkn bebanyak2 terima kaseh..kat nurse2 yg mmg sporting… ..kat atandan2(ppk) yg best2….mmg korang the best la….aku pnh masuk ke wad2 lain tp nurse2 ngn atandan diorg…tkde yg best mcm wad aku ni…rase mcm satu family yg besr leh begurau2..leh becerite pasal ape2 je..mcm kawan2,walau pun mcm tu…diorg masih menghormati antara satu same lain..respekla…satu team work yg plg bagus...wad berape? aku tk leh bagitau..sbb takut akan megecilkan kredebiliti segelintir pihak…hahahha..ayat tak leh tahan.tapi yg aku blh cakp..wad tu ade superman..bkn superman betul2..tp superman HTJ..hahah..hanye yg tau je paham…hahaha..dan doktor2 yg rawat aku..diorg mmg openminded…terima kaseh kpd doktor2 rehab..spital semban..jase2 korang akan ku kenang sampai akhir hayat..dan maka..aktifla janji aku yg dulu....’aku tak nak masuk wad sebb bedsore lg’..hahaahh..insyaallah..kot masuk pun..biarla sbb lain…ok…kite sambung lg pade keluaran akan datg k..mcm komik la plak..hahah...assalamualaikum

Thursday, December 17, 2009

smileeeeeeeeeeee...cheseeeeeeeeeeee..aku lupe cam ne nak senyum...dok sblh awek cun...tegamam kejap..hahahah
let ride baby....haha..pertame kali aku test..kusi roda elektrik...mmg best.tp best lg wheel chair aku..hahah
ok ni la transport abg romlee....jgn tekejut beb..naik direk mnggunakan rem buatan sendiri..sng..hahahha
ni lah mentor aku...die mmg yhe great mentol..eh silap metor..abng ROMLEE..hahah
pic untuk kenang kenangan...die bnyk membantu aku dari segi motivati..all the bast bro...sekali pandang ade rupe kaza...hahaha

on the way baru turun dari katil...hendak ke mane?..lu orang pikir la sendiri..hahahha
haaa..ni plak...stanby sebelum turun td..alamak..patut gambar atas tu bawah..yg ni first ades...silap2..tapi sbb korang dh tgk..lantakla..mane atas..mne bawah...hahahha
memperkenalkan king of catur..munir..abis semue student fusio dikalahkn dek munir ni...hahaha...temasukla nurse2 blkg nua..tgh bebisik tu..mcm mane nak klhkan dak munir ni..konon2 bepakatla...hahah..
arrr ni student dr mahsa kolej..aku tak kire terang gelap..kot nak begambar..aku onn je..hahaha

hahahah time tu timbang..dah puas melantak kan..hahahah
ok..ni la namenye tranfer..dari bed ke wheel chair..dulu aku rase ssh sgt nak tranfer..tapi bile dah leh buat sendiri..mak ai..kacang yo..tp bkn kacang lupakan kulit ye..hahaha






Wednesday, December 2, 2009

aku bersame "bonze"hahah....dont try this action at home..hahaha

aku,para2 sakura..ngan munir...mase tgh trai power wheel chair..huhuh..awek tgh tu cun tu..hahaha

ok aku ngan velan..mmperagakan aksi..baru pas "pepon"..wakaka


ok dari kiri..lalilatukodar,madi rempitt..kak azimah pakar fusio aku..dan sazzy falak...tu semue name samaran diorg..wakaka




peace yo....wakaka



fokus2...time unntuk kite pandang kehadapan..hahah





ricky line..nak cabut...leh on wheelcahir 30 minit sahaja.. haha






pic ni diambil bulan lpas...aku akn beri kan pic2 lain..bile aku dah kuar wad..aku masih ade slm wad skrg....mgkin seminggu due lg aku leh kuar isyaallah ..huhuuhhu






beberape pic di wad...and memorial yg sempat aku cilok..untuk tatapan korang..








Tuesday, October 13, 2009

akhirnye..impian mnjadi kenyataan...dapat gak aku miliki sebuah gitar elektrik

Tuesday, September 22, 2009

Solamat hari gayo oi..huhuhu


Assalamualaikum..aku menggucapkan selamat hari raye..kpd yg beragame hindu tu..happy caming soon deepavali..haha..aku nak ambik kesempatan kat sini..memohon maaf..kalau2 penulisan aku yg lepas2 dan kini…buatkn korang terase hati..manelh taukan..aku ni insan biase je..masih mentah lg..kot salh ape2..koraqng komenla..aku terime dgn hati yg terbuke…kadang2 kite tk sedar yg kite buat salah..tapi orfg yg disekeliling blh nmpk…so aku bukk hot line ni tuk korg komen..huuhuhuh..ok..aku hari raye kali ni lah..yg plg aku tk rase ape2..dh tkde feel raye…tapi feel melntak aku ade..haha..tah knp..kali ni mmg aku rase kosong…aku tau sbb ye…tapi..nk dterjemahkn dalam kate..mmg aku tk termampu..aku pun tk faham..knp ia terjadi..entahla…aku sedih dalm gembire..bile org tu begaul ngan aku..die mmg tkkn tau..aku sememmgnye dalm keadaan sedih…tp cape yg dekat dan kenal aku..die tahu yg aku tgh mnngung penderitaan..yg aku katekn ini..soal perasaan..…aku tk pernh salhkan die…cume yg aku blh katekn..mgkin jodoh tu tkde..aku masih sayangkn die…tapiiiiii……….korg sambungla yg tapi tu haha….


Ziarah rakan yg kurang benasib baik..


Ok aku nk story kat sini…dsbkn ketiaddan mood tuk raye..aku cube berikn mood raye kpd seseorg…pde raye ke 3..aku melawat seorg rakan yg aku kenal..sewaktu di hospital tuanku jaafar..nasib die tk berape baik..die masuk spital buat fusioterapi..name die..saiful…atau org panggil epull je..die berumur 21 tahun..die kene demam panas..mase kecil..dan jadikn ye lbh istimewa dpd kite semue.tapi die py pemikiran ok..cume percakpan kureng jelas..tp cape yg begaul lame ngan die..akan lbh sng bekomunikasi ngan die..dah telnjur aku melawat..aku pun ajak la die begambar..buat kenang kengan..mklumla..past ni masuk wad blik..tuk tempoh yg mngkin lame..so nikmati keindahan selagi termampu..haha..korang kalu nk melawat die pun blh..pgla kat taman sinar harapan kat temiang….kat sremban k..ok ni sedikit pic yg aku ambik ngan die…

huhuuhh...aku..mamak epul ngan budak suar pendek tu..aku lupela name die..haha

inilah saiful atau pun epul..tuan punye funfair..haha

aku ngan epul..dan boddyguard epul..huhu kembng kuncup ye idung pggil org tu boddyguard..haha..itu lah yg jage epul..staf kat sinar harapan..




peace yo..huhuhu


aku..epul..balok..ngan samseng kg dusun..sarip dol..haha



uikk...aku pun tk perasan mase tngkp..budak tu tgk aku..mcm aku tempeleng pale abg die lak...haha sebnrnye bdk tu malu sikit...






pic kenang kenangan






aku salam epul..seblum gerak balik..sempt gak ambik pic..ok pul semoge sucsess..kuatkn smgt..sekian ...wsalam






Wednesday, September 9, 2009


Ok…ni aku memperkenalkan..harta yang aku ade- my wheelchairlover-.satu2 wheelchair yg aku ade dan plg aku sayang..dah mmg satu ni je wheelchair aku..mmgla sayang..haha...dan peganti kepade kaki aku.. yang tiade upaya untuk menapak lagi…dan ni adelah sesuatu yang amat ptg dalam hidup seharian aku..kot takde bendealah ni…alamtanye..tak begerakla aku..hahaha…ok ni serba sedikit jenis2 alatan yg pesakit mcm aku gunakan..lain kali aku akan terangkan dengan lbh lanjut lagi insyaallah…kot rajinla..hahhahaha..


Ok ni aku tunjuk kan detail sikit..korang Nampak bende yg tergantung tu..warne kelabuberbentuk segi tige tu..maafla kualiti gambar kurengla..maklumla..sponsor kamera takde..kamera pun tak pakai kodak..hahaha…mcm tempat bersengayut tu…haa..tu la yg memudahkan pergerakan pesakit spinal tuk membuat pergerakan di atas katil..tapi bagi yang tangan ye kuat je biase menggunakan bende tu..bagi yg menggalami kecederaan yang agak teruk..mcm tangan kurang kuat..die perlukan bantuan orng..bile berpaut pun tak berape kuat…name bendealah tu..’monkey pole’…atau monkey bar jagn main2..korang ingat manusie je ade bar ke..beruk pun ade bar beb..hahahaha….

Penggenalan serba sedikit tentang alatan2 yang digunakan oleh pesakit spinal cord injury


Inilah adelah salah satu contoh katil untuk pesakit spinal kord injury…katil ni special sikit tau..korang Nampakye gupenye tak cantik mcm katil umah korang..tapi sebenarnye..katil ni banyak funtionye..tujuannye untuk memudahkan pesakit2 spinal berdikari..antare functionye..katil ni leh di tinggi rendahkan..kepale bahgian katilnye leh di naik turun..mudah untuk pesakit melantak sambil besandar..hahha..dan ade pemegang di bahgian atasye tuk memudahkan pesakit bepaut..bangun tanpa besandar..dan memudahkan untuk transfer dpd katil ke wheel chair..hahah dan akhir sekali..korang Nampak tong sampah hijau tu tak…tu pun penting gak tu..kot takde tong sampah tu..alamat wad tu besepah la ngan sampah..hahaha..nma katil ni ‘single fowler high low bed’..mcm tu bunyiye lbh kureng..hahaha

Anniversary hastler yang ke-5

Assalamualaikum….waaaaaaa….macam jage dari tido aku rase..maafla pade yg follow blog aku ni…berjerawatla korang tunggu baru dapat update,,haha…aku bukan ape baru2 ni aku membzkan diri yg kurang bz ni.. harap2 korang2 semua sehat Alhamdulillah ye…aku ni kire kurang sehat sikit…sewaktu aku menaip cerita yang ala2 charlie cerpen ni…aku kat hospital..masuk wad la beb..maklumla…mmg koje aku kuar masuk wad ni….aku telantar kat spital..huhu..mcm pade cerite pengenalan aku yang lepas prob kiteorg adelah bedsore….tu sebabla aku tehumban kat wad..haha…tapi aku pasang niat la…insyallah ni la kali terakhir masuk..pas ni ingat kot masuk pun..setahun due lagi kot…kite hanye merancag..tuhan yang tentukan….taun 2009..mmg tahun yang agak pahit bagi aku…yela bayangkanla..dpd awal tahun..aku kuar masuk wad ye..doktor yg pnh oprate aku siap sound aku..’u dpd itu hari belum balik2 ke’ aku iyekan ajer haha…tapi ade lagi satu doctor mmg sportingla..die doctor yg rawad aku..sound aku…’lu ingat ini hotel ka…kejap check in kejap check out’ hahahaha…padan muke aku …
Korang mesti pelik kan…knp tajuk atas tu bertajuk ‘anniversary hastler yang ke-5’ tapi biasenye pade yang lembap jela akan berase pelik..pade yang paham cerita aku dari awal mesti dapat tangkap ape maksud tajuk tu..hahahaha..tajuk tu bermaksud anniversary aku yg ke 5 taun aku jadi mcm ni..hehaha…biar pun iya satu perkara yang plg pahit pernah berlaku dalam hidup aku..tapi inilah takdir aku…dan aku redha…dripade takdir ini..aku mule belajar mcm mane jadi seorg insan yang digelar manusia…1 haribulan 8..tarikh keramat yang akan aku kenang sampai ke akhir hayat… touching la plak kan..hahaha…

Sunday, May 17, 2009



~hasTleR86~




Thursday, May 14, 2009

siapa hastler?

assalamualaikum..perenggan baru...huruf besar.....name saya hastler..koma..saya budak baru belajar kalau salah tolong jolokkan..hahaha....cam budak2 sekolah lak an..tapi jgn korang jolok betul2 lak...hahaha..ok..akulah hastler...ok guys..aku baru wat blog ni. apa tujuan aku wat blog ni?
aha...aku x de keje..so aku banyak2 kan keje aku.that why la aku berblogging ni.biar aku memperkenalkan diri aku...aku dilahirkan kat selangor...tapi dibesarkan kat negeri sembilan...nampak cam formal sangat ke cite aku ni?...ahhh...belasah jela...sebenarnye aku tak pandai bab2 menaip ni...tapi ikut kan yela...nampak cam best je buat blog ni kan...bak kate org2 tue..."tak kene penampar..mane nak tau sakit ke tak an"....tapi kalau dah kene...sendiri mau ingat la beb....untuk pengetahuan u'all...sewaktu aku kecik...kehidupan aku normal..mcm budak2 biase....sampai la aku berumur 17 tahun 10 bulan...jeng..jeng..jeng....satu peristiwa hitam...telah berlaku dalam hidup aku..yang pade mase tu aku rasekan dunia ni mcm dah tamat bagi aku
aku excident...excident tak teruk..motor aku tak berape nak rosak la..mat gat calar..fox lari sikit...tapi yang pelik bin heran ye..aku teruk...tulang blkg aku patah..cam serius je bunyi ye kan...huhu..mane tak serius..tulang blkg patah beb..cucuk plak saraf tunjang..u all nak tau apa itu saraf tunjang? saraf tunjang ni mcm coki2...hahah...saraf tunjang ni la..bapak segala saraf...ape2 saraf korang yg dalam badan tu..nak pi ke otak lalu situla...ibarat lebuhraya plus gak la...kot ade masalh kat mane2 bahgian kat lebuh raya..tu..eksiden ke...jem kan?lalu lintas terganggula...mcm tu gak la aku..tapi kerosakan aku tak leh dibaik pulih..tu je...hahaha...dan doktor istiharkan aku lumpuh..bukan untuk hari tu je..bukan untu sebulan dua..atau pun setahun..untuk seumur hidup..ko bayangkanla hati aku mase tu..mengikut sains la..tapi kite sebagai orang islam..selagi kite bernafas..selagi tu lah peluang kite ade..kite hanye perlu memohon pade yang lebih berkuase...semenjak dpd eksiden tu..aku mmg betul2 kecewa gila la.....aku mcm bangkai yang takde nyawe...eh betul ke? bangkai bernyawekan?..tesilap lak..hahha...aku mcm bangkai bernyawe..aku dok umah..aku jadi pendiam..bile org datang umah..aku nyorok aku jadi takut ngan org..aku jadi malu..aku rase mcm malang sangat diri aku ni...kalau dengan orang luar...jgn harapla aku nak bertegur...aku dah 4 tahun 10 bulan jadi mcm ni dan selame 3 tahun aku "mati" dalam erti kate lain..give up....keje aku...hanye kuar masuk wad..org2 mcm aku ni satu ye problem die..."bedsore" luke tekanan dalam bahase malay eh..dalam bahase kampung eh..luke akibat tekanan...pade bahgian2 yang takde rase...ni pun baru kuar wad ar..baru seminggu lebih kuar..setelah sebulan dok spital..korang paham ke tak ni cite aku? lantak korang la paham ke tak..bukan masuk exzam pun..hahaha tu je la masalh aku..dan skrg...semenjak aku jumpe ngan orang2 senior...aku mule paham..bahawe aku bukan beseorangan..cewahhhh..ayat masyuk ni...rupe2nye ramai yang mcm aku ni..malah yang lagi teruk dpd aku pun ade...tapi kebolehan diorang..semangat diorng..masyaallah...terharu aku tgk...mase tu la tedetik dihati kecilku ini..kalau diorg boleh..aku?yang best nye diorang ni semue..tak penah kedekut ilmu...diorg very2 saport...org2 baru mcm aku ni...dari segi nasihat..skill..motivate..kalah dr fadzilah kamsah beb..mmg aku respek senior2 aku..i selut you bro...hahaha..dan skrg alhamdulillah..aku semakin menuju ke matahari cerah...tidak lagi disimbahi hujan..nak tau knp? sebab aku tgk ramalan cuaca kat tv..tu tak kene hujan tu..hahah...aku skrg much better..dari dulu...dan aku..ingin menjadi lebih better dari saat ini...aku ade pesanan..kalau boleh..aku nak warga2 OKU diterima baik oleh masyarakta luar..beri kami peluang...tunjukkan ape yang mampu kami lakukan..fullamak ayat...mcm menteri pembangunan wanita..hahaha dan harapan aku..diantara golongan OKU dan normal tiade sempadan lagi..aku nak..duduk biar same tinggi...berdiri korang bedirila..sebab aku..tak leh berdiri..tapi kalau duduk..biarla kite same tinggi..takde batas yang memisah kan kite...ni la sedikit cite pasal..aku....korang knl tak aku cape? akulah hastler...hahaha kalau ade tekasar bahase ..tesepak terajang atau telempang jepun kat korang aku mintak ampun dari hujung wheelchair..sampaila hujung rambut...yang buruk datang dari aku..yang baik tu..datang dari allah...assalamualaikum

Wednesday, May 13, 2009

akulah hastler

assalalmualaikum..haaa..ni la aku..HasTleR
salam perkenalan dari aku...HasTler86!!!!


video
"bliz-mimpi yang mati" best lagu ni oi...korang dengarla..
band ni ade talent..tapi terpinggir sebb kurang promote,
satu2 nye band di malaysia..yang berkonsepkan ala-ala muse
hahahaa... i like..hahaha....

Fr33d0m & justic3

Related Posts with Thumbnails