BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Sunday, May 17, 2009



~hasTleR86~




Thursday, May 14, 2009

siapa hastler?

assalamualaikum..perenggan baru...huruf besar.....name saya hastler..koma..saya budak baru belajar kalau salah tolong jolokkan..hahaha....cam budak2 sekolah lak an..tapi jgn korang jolok betul2 lak...hahaha..ok..akulah hastler...ok guys..aku baru wat blog ni. apa tujuan aku wat blog ni?
aha...aku x de keje..so aku banyak2 kan keje aku.that why la aku berblogging ni.biar aku memperkenalkan diri aku...aku dilahirkan kat selangor...tapi dibesarkan kat negeri sembilan...nampak cam formal sangat ke cite aku ni?...ahhh...belasah jela...sebenarnye aku tak pandai bab2 menaip ni...tapi ikut kan yela...nampak cam best je buat blog ni kan...bak kate org2 tue..."tak kene penampar..mane nak tau sakit ke tak an"....tapi kalau dah kene...sendiri mau ingat la beb....untuk pengetahuan u'all...sewaktu aku kecik...kehidupan aku normal..mcm budak2 biase....sampai la aku berumur 17 tahun 10 bulan...jeng..jeng..jeng....satu peristiwa hitam...telah berlaku dalam hidup aku..yang pade mase tu aku rasekan dunia ni mcm dah tamat bagi aku
aku excident...excident tak teruk..motor aku tak berape nak rosak la..mat gat calar..fox lari sikit...tapi yang pelik bin heran ye..aku teruk...tulang blkg aku patah..cam serius je bunyi ye kan...huhu..mane tak serius..tulang blkg patah beb..cucuk plak saraf tunjang..u all nak tau apa itu saraf tunjang? saraf tunjang ni mcm coki2...hahah...saraf tunjang ni la..bapak segala saraf...ape2 saraf korang yg dalam badan tu..nak pi ke otak lalu situla...ibarat lebuhraya plus gak la...kot ade masalh kat mane2 bahgian kat lebuh raya..tu..eksiden ke...jem kan?lalu lintas terganggula...mcm tu gak la aku..tapi kerosakan aku tak leh dibaik pulih..tu je...hahaha...dan doktor istiharkan aku lumpuh..bukan untuk hari tu je..bukan untu sebulan dua..atau pun setahun..untuk seumur hidup..ko bayangkanla hati aku mase tu..mengikut sains la..tapi kite sebagai orang islam..selagi kite bernafas..selagi tu lah peluang kite ade..kite hanye perlu memohon pade yang lebih berkuase...semenjak dpd eksiden tu..aku mmg betul2 kecewa gila la.....aku mcm bangkai yang takde nyawe...eh betul ke? bangkai bernyawekan?..tesilap lak..hahha...aku mcm bangkai bernyawe..aku dok umah..aku jadi pendiam..bile org datang umah..aku nyorok aku jadi takut ngan org..aku jadi malu..aku rase mcm malang sangat diri aku ni...kalau dengan orang luar...jgn harapla aku nak bertegur...aku dah 4 tahun 10 bulan jadi mcm ni dan selame 3 tahun aku "mati" dalam erti kate lain..give up....keje aku...hanye kuar masuk wad..org2 mcm aku ni satu ye problem die..."bedsore" luke tekanan dalam bahase malay eh..dalam bahase kampung eh..luke akibat tekanan...pade bahgian2 yang takde rase...ni pun baru kuar wad ar..baru seminggu lebih kuar..setelah sebulan dok spital..korang paham ke tak ni cite aku? lantak korang la paham ke tak..bukan masuk exzam pun..hahaha tu je la masalh aku..dan skrg...semenjak aku jumpe ngan orang2 senior...aku mule paham..bahawe aku bukan beseorangan..cewahhhh..ayat masyuk ni...rupe2nye ramai yang mcm aku ni..malah yang lagi teruk dpd aku pun ade...tapi kebolehan diorang..semangat diorng..masyaallah...terharu aku tgk...mase tu la tedetik dihati kecilku ini..kalau diorg boleh..aku?yang best nye diorang ni semue..tak penah kedekut ilmu...diorg very2 saport...org2 baru mcm aku ni...dari segi nasihat..skill..motivate..kalah dr fadzilah kamsah beb..mmg aku respek senior2 aku..i selut you bro...hahaha..dan skrg alhamdulillah..aku semakin menuju ke matahari cerah...tidak lagi disimbahi hujan..nak tau knp? sebab aku tgk ramalan cuaca kat tv..tu tak kene hujan tu..hahah...aku skrg much better..dari dulu...dan aku..ingin menjadi lebih better dari saat ini...aku ade pesanan..kalau boleh..aku nak warga2 OKU diterima baik oleh masyarakta luar..beri kami peluang...tunjukkan ape yang mampu kami lakukan..fullamak ayat...mcm menteri pembangunan wanita..hahaha dan harapan aku..diantara golongan OKU dan normal tiade sempadan lagi..aku nak..duduk biar same tinggi...berdiri korang bedirila..sebab aku..tak leh berdiri..tapi kalau duduk..biarla kite same tinggi..takde batas yang memisah kan kite...ni la sedikit cite pasal..aku....korang knl tak aku cape? akulah hastler...hahaha kalau ade tekasar bahase ..tesepak terajang atau telempang jepun kat korang aku mintak ampun dari hujung wheelchair..sampaila hujung rambut...yang buruk datang dari aku..yang baik tu..datang dari allah...assalamualaikum

Wednesday, May 13, 2009

akulah hastler

assalalmualaikum..haaa..ni la aku..HasTleR
salam perkenalan dari aku...HasTler86!!!!


video
"bliz-mimpi yang mati" best lagu ni oi...korang dengarla..
band ni ade talent..tapi terpinggir sebb kurang promote,
satu2 nye band di malaysia..yang berkonsepkan ala-ala muse
hahahaa... i like..hahaha....

Fr33d0m & justic3

Related Posts with Thumbnails