BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Followers

Wednesday, November 3, 2010

al-fatihah buat allahyarham romlee bin mohiddin

assalamualaikum..firstly mari kite same2 sedekah kan al-fatihah buat abg romlee mohiddin,yg telah kembali ke rahmatullah pada 15 oktober 2010...semoge roh nye dicucuri rahmat..al-fatihahhhhh.........

siapakah allahyarham? die adelah mentor aku,,kawan baik aku..dan org yg bertanggungjawab menjadikan aku seperti hari ni....yg keluarkan aku dri kegelapan.......die meninggal di sebabkan musuh utama kiteorg iaitu BED SORE!!!....aku sangt2 bencikan BEDSORE.... bg aku..,pemergianye..adelah satu kehilangan besar pade wad rehab dan pade pesakit2 spinal cord injury yg ade skrg dan yg akan dtg...die adelah seorg penasihat yg baik..yg aku penah jumpe...banyak bende yg aku belajar dri allahyarham...die menjadikan aku seperti sekrg...mmg sedih kalau dikenangkan...tp nk wat cm mane...dah takdir die...untuk pergi dulu...kali terakhir aku jumpe die...pade ujung bulan 9...dimane aku ade TCA(apoiment ngan doktor) die da msuk wad pade 3 hari raya tk silap aku...dsbbkan BED SORE.. lame gak kiteorg tk jumpe...tp tk sangke tu kali terakhir aku jumpe die...mase tu aku ingt nak lepak ngan die dlm setengah jam je...tp aku tk sedar...dekat 2 jam setengah aku lepak....tp ade something yg ingin aku katakan padenye...tp aku tangguhkan...nnti aku dtg lg...bru bg tau...tp tk kesampaian kan...biarlah...sejak pemergian allahyarham aku rase mcm give up....aku rase mcm tkde tempt untuk aku rujuk....atau seorang kawan yg leh same2 memahami keadaan aku...sorang pembakar semngat...setiap kali selepas aku jumpe die..aku rase mcm diri aku ni di charge..lepas jumpe die...aku rase free...minda aku akan lebih terbuke....adehh...tp aku akan cube bertahan...semaampu yg boleh......ok la...sampai sini je la coretan aku untuk kali ni...coretan ini..khas untuk allahyarham romlee mohiddin....semoge rohye d cucuri rahmat...sekali lagi aku mintk pade semua pembace...mrilah kite same2 sedekahkan al fatihah pade abg romlee mohiddin...al fatihah.....................................

Wednesday, August 11, 2010











Assalamualaikum…kepade bidadara dan bidadari sekalian…hahaha tul ke tu??..ape kabor hampa semua…harap2 sehat ar….lame da tk menaip ni…asyik letak video je kan…aku ade story nk molly same korang sikit..beberape bulan leps aku ade wat biznes ngan member rapat aku…memandangkan die cuti ape tah mase tu… tk silap aku…3 buln ..seblom di panggil jd lecture…jgn memain…lecture serbe boleh ni..neme timangan dia Lai ong..hahahaa.. …aku ngan die ambik kate sepakat membwa berkat…bukk gerai berger yg diberi name MYSTALL BURGER..hahahha amcm stail tk name tu…hamper seminggu pikir name…pastu wat template nk di edarkan ke seluruh pelusuk umt kat tmpt aku ni… da abis riky harge barang2 yg nk di buat berniaga....alhamdulillah .. MYSTALL berjaye di dirikan…mmg seronok first day tu…kelam kabut jugak la…kerje aku bungkus je mase tu…yg si lai ong la besilat kat kuali berger tu…hahahaha..tpi kegembiraan aku tu skejap je….first day bukk ptg tu..spital telefon aku…mengatakan..name aku da naik nk wat oprate…esok ye aku kene pegi spital…untuk wat plastic surgery…kalau korang bace post yg seblom ni pasal pembedahan plastic surgery tu…ha mase tula…hahahaha
Lepas drpade tu..my patner take over…aku hallo2 dr spital jela…tnye perkembangan…alhamdulillah..plan kiteorg menjadi…target utama nak tarik dak asrama kat sekolah yg berdektan tu…dengan budak2 kecik…org2 tua…perghh memberngsangkan jualan mase tu…mmg teruk jugak kalau lai ong wat sorg2..nasib baik la…lai ong dibantu oleh 2 org pekerja yg masih dibawah umur…hahaaahaha…tpi leh buat ape yg di suruh...tu yg penting…dkt 3 bulan gak la my stall beroperasi…sampai aku balik dr hospital…tpi aku masih tk dpt bantu lain ong…. Doctor ckp aku leh duduk atas w.chair hanye 1 jam only….pgi 1 jam ..ptg 1 jam……plan mase tu nak trik lgi budak asrama..yg jauh sikit…tp terbentut lak…hahaahaha lai ong dekat nk habis cuti die yg 3 bulan…aku mesti take over tmpt die…..aku pun puas cri org nak jdikan patner…tpi hampa di situ…1 jam yg aku leh duduk..aku manfaat kan…belajor masak berger dr lai ong…da boleh…tpi…aku cume tk cekap bile org tu ramai2 nk beli….hahahaha kelam kabut aku……nak kejor2 tu kan…aku tk biase lgi…nak wat laju2?? berger leh jadi daging salai woo…hahahaha puas aku cri patner aku cry g mude2 lepas2 spm tu…tpi semue tk nk…bodo belagak masing2…lgi suke melepak hembus asap…dr cri duit…hhahaahahah dan akhir nye mystall…tu terpakse ttp..walau pun tk rela…maybe tkde rezeki kan…bru2 ni..ade org lain lak bukk berger kat kwsan perumhan aku tu…tk tau la cam ne die ye sambutan…br2 ni..ade budk kecik tnya adik aku “abg bile nk bukk kedai berger tu blik……berger abg sedap la” hahahaha….bak kate org2 tua…budak kecik tk pandai menipu kan…haha…ni..ade pic2 yg smpt lai ong ambik ... so koranag tatap la hahaha..sekian wassalam

Thursday, June 17, 2010

next cover from me...bila cinta dri filem lagenda budak setan:))


video
buat mase ni aku bg lagu je dulu...maleh nak menaip wat mase skrg..not in mood..ekekekk...cite pun tk byk gi...nnti bile dah banyk aku bgi korang bace sampai muntah eh..ekekekke..

Wednesday, March 24, 2010

woo..amcm ade bran?...ni aku saje test2... teh yg aku tarik tu tk sedapla :( sbb aku wat telebih susu...ekekek;p nnti try lg...tkpe yg ptg i want try something new..yg lom pnh aku try ...so kite tarikkkkkkk....wakakakka;p

Wednesday, March 3, 2010

ok ni video bru yg aku cover. tajuk die mimpi yang mati :((...have fun keep waching..eh betul ke ayat aku tu...ape2 pun korg tgk la dulu ye..hehehe..;p

video





ok ni pic yg sempat aku ambik mase aku kat opis aku..heheheh... kadang2 untuk ilangkan buhsan aku basuh pinggan sambil dengar lagu..so cape2 yg paggil..kim salam syg la aku nak dgr...ekekeke;p










my latest activity


assalamualaikum...wassup my bro2 and my sis...hawau u today?hahaha.....korang semue sehat...mcm aku..yg betambah sehat dan badan da naik balik...wawawa ;'(( ...penat aku beperang diet kat spital...akhirnye gugur di medan rumah ku sendiri..aku tk mampu melawan tgk lauk yg cedap2..mak lumla..den kan insan yg lemah...cam korang gak..wakakak...tp insyaallah..aku cube gak la menahan napsu serakah yg membuak2 ni..wakaakakak..aku nak bg tau korng my latest aktiviti..buat sementare waktu ni...selain main poker..hahha..aku koje kat kedai makan...sebagai bos besau..perghhhh..one shoot je aku cakap aku bos erk..haha...padahal jawatan aku pling low kat situ...wakakak..tp aku tak kisah la..asalkan ade keje,ade something to do..duit masyuk...i rela u..ehehehe..

aku keje basuh pinggan je...walau pun nmpk cam "ala koje senang je " cape yg cakp seng tu pi try buat..hahah..sng2 mmg senang...kalau cakapla...kadang2 str8 2 jam aku basuh..bepinau mate..samapi pandang muke org tu pun dah nmpk mcm pinggan hahahah....kadang2 tepikir jugak la...kan senanag kalau yg datg makan bawak pinggan ngan cawan dari rumah.hahaha...amcm leh tahan tak idea aku ni...senang sikit keje aku...haha..oooppss..tapi ni bukan rungutan tau..aku suke ngan keje aku...dah hari2 buat..bile tak buat kadang2 cuti..rindu plak..hahahaha..jadila lagi pun tu kedai bapak aku..kire aku tolong die jugakla...sementare tunggu keje lain ni..aku da antr borang keje kat kebajikan masyarakat..diorg leh tolong org2 OKU tuk dapatkn keje...insyaallah ade rezeki dapatla aku kje..korang doa2 kanla ye..aminn...walau pun aku blajar tk setinggi mane..tak mampu bg diorg duit tetiap bulan..dan dengan kekurangan diri aku ni..tp sekurang2 nye aku leh tolong jugak ringankan beban diorg kan...heheheheh..ok ..pepehal..korang tulis je kat ruang sebelah tu..komen2 anda akan ku baca..hahah...ok tace care see u dalam keluaran yg akan datang lak ye...heehhehe assalamualaikum;p









Tuesday, February 16, 2010

video

ok next song.....huhuh...;p..lajuk lagu ni syurga lebih menyayangimu....yg lagi satu video ..lupe nak bg tau korg..tajuk die putus...hehehe;p

Thursday, February 4, 2010

video

hahah..ok ni hobi aku...nak share ngan korang..aku akan ltak beberape video lg nnti insyaallah..just lagu2 yg aku suke je..yg aku cover...huhu..sory la..piching ke laut..sorenye korang jgn ty la.dah sah2 lagi jauh dpd laut...haha..just fun k..wakakak;p

Tuesday, January 5, 2010

"Spirit of music"..haha

Friday, January 1, 2010

selamat tahun baru semua..say good bye to 2009,and welcome to 2010..

assalamualaikum..rase2nye lom terlambat untuk aku ucapkan..slmt taun baru pade semue pembace dan pemfolow blog aku ni..kite berade ditaun baru skrg..so kite mesti ade azam...ok untuk kali ni..aku mintak korang tulis azam2 korang kat halaman chatting kat seblh kanan ni..tu pun kot korang tak keberatanla...kot korang keberatan..pikirla..mcm mane nak kasi ringan..aku tak pedulik hahaah.....aku suke dengar azam org ni,peberet tu...nyum2..haaha..korang sambut new year kat ner taun ni...aku sambut kat depan laptop je ar...hahhah..untuk sementare waktu ni aku dok umah..semnjak balik dpd spital ni,lom ade bjalan 2 lg...lg pun aku tak leh dok lame..pling minima pun 2jam..peh..so boredly...huhuhu betul tak aku speeking tu..hahah..ok..untuk taun 2009...mmg byak yang masin dpd manis...manisnye sekejap je..masinnye menjela..hahaah..taun 2009 ni la...datok aku jatuh sakit..diee kene pendarahan dalam kepala..mcm stroke jugakla..nenek ngan bapak aku eksiden..tp alhamdulillah...bapak aku takde ape2..nenek aku patah tangan..tak lame lg bukak la simen die...kete yg bapak aku bawak tu remuk..body die..tp lom kene enjin..kete lame,body mantap beb..huhuuh...dan itulah kete yg aku gunakan tuk bawak pi joli,dalam erti kate lain..melepaskan tansion...haaa..korang jgn ingat aku pi bawak belumbe lak kete tu..maksud aku..'jalan2 cari pasal' haha...bile kete tu dh tersadai..aku pun terkapai2la lepas ni..mcm org kene benam dalam kolam...hahah..pastu aku..tak hbis2 masuk wad...fuh..mmg masinla 2009 ni..korang dapat rase tak kemasinan ye???...hahaha...dan sempena taun baru ni..aku nak pasang azam baru..AKU NAK PASANG AZAM YG BOLEH MERUBAH CARA IDUP AKU!!!! ARGHHHH!!!!........hahha..perghhh...bkn main smgt lg ye tak...tp ape die azam aku???....arrrrrrrrrrr...aku lupo la....hahahhhahh ;p sebenarnye azam aku...aku nak menikmati hidup ni sebaik mungkin lepas ni...walau pun dalam keaadaan diri aku yg kurang baik...aku harus teruskan jugakla..idup ni, sekali je an..an..an..umur aku pun makin sampai ke puncak ni...bukan makin menjunam..so i have something to do..i dont have time to play2 anymore..hahahah ..yg first sekali..aku nak settlekan..bedsore2 ni semua..untuk umur aku yg mcm skrg..time untuk aku pikirkan mase depan...peh tu baru..dan aku harapkan datuk aku sembuh..insyaallah..kpd korang semua...doakan datuk aku sembuh ye..budi dan jase korang tuhan je yg balas...amin..ok idup ni ade satu sgt penting...ape yg penting????..........cepat2.....ades...bkn 'kerjasama'....korang ingat ni sponge bob ke..hahahh... kerjasama tu mmg ptg jugak...tp ade lagi yg yg plg ptg...ape die...???..yg pentingnye...lu orang pikir la sendiri...hahahah ok aku gerak dulu...selamat taun baru...jgn lupe..kot korg free tulis kat tepi tu ape azam korang k...assalamualaikum...

p/s: ape yg pling penting dalam idup ni adalah...jgn lupe yg maha pencipta dan never give up k...never....... cayok2;p

Fr33d0m & justic3

Related Posts with Thumbnails